Köszöntünk a Magyar Lupus Egyesület portálján!

Lupusz (SLE) - az ezerarcú betegség

⋆ lupusz.hu
⋆ lupuszbetegseg.hu
⋆ lupusbetegseg.hu
⋆ magyarlupusegyesulet.hu
⋆ autoimmun.hu
⋆ hungarianlupusgroup.org

Ma megérkezett hozzánk a nyomdából a Pillangó magazin idei lapszáma, amely immár a nyolcadik megjelenés a magazin életében. Érdekes adat, hogy a magazin összsúlya 450 kg.

A magazin megjelentetése egyre nagyobb anyagi terhet jelent a Magyar Lupus Egyesületnek. Nagy öröm volt számunkra, hogy idén a Novartis Hungária Kft. hozzájárult a nyomdai költségekhez. Ezúton is köszönjük támogatásukat!

 

 

A magazin tartalma:

 • PROF. DR. GÉHER PÁL A lupusz megújított terápiás ajánlása
 • DR. KISS ZSÓFIA Diabetológiai betekintés
 • DR. SZONGOTH MARIANNA Búcsúlevél
 • PROF. DR. SZŰCS GABRIELLA Életmódbeli tanácsok szisztémás autoimmun betegséggel élők számára
 • DR. VÉRTES LÁSZLÓ A lupuszos betegek gyógyszereinek felfedezőiről – Alfred Nobel tiszteletére
 • Hétköznapi stresszkezelés: trükkök és praktikák
 • DR. MARISA WEXLER Egy immunrendszeri hírvivő felfedezése előrelépést jelenthet a lupusz kezelésében
 • ALEJANDRA VIVIESCAS Újabb információk a terhességi komplikációk előrejelzésében, SLE-s betegeknél
 • ALEJANDRA VIVIESCAS A szervek aktívan küzdenek az autoimmun betegségek ellen
 • mHealth: Forradalom az egészségügyi ellátásban
 • Az én naplóm - Kulik Noémi emlékére
 • Könyvajánló: Reumatológia, Miért beteg az ember?, Napfényvitamin - Tények és tévhitek a D-vitaminról

A magazinban ajándékot is elhelyeztünk Olvasóinknak: egy levél D3 vitamin rágótablettát.

 


 

Köszöntő
Az EULAR (Európai Reumaellenes Liga) hosszú idő után frissítette ajánlását az SLE-betegséggel élők kezelésére vonatkozóan. Ez egy fontos mérföldkő lehet a lupusszal élők kezelésében.
Az iránymutatásban megjelent olyan készítmény is, amely Magyarországon nehezen érhető el. Megjelentek az ajánlásban azok a biológiai terápiák is, amelyek bizonyítottan hatásosak SLE-ben.
A 28 főből álló szakértői csoport között vannak ismerősen csengő nevek is, például Kirsten Lerstrøm, a dániai lupusz csoport és a Lupus Europe volt elnöke, és Caroline Gordon Professzornő, aki 2011-ben elfogadta felkérésünket, s a budapesti Lupus Europe találkozón tartott részünkre egy értékes előadást.
A nemzetközi ajánlás megjelenése pont magazinunk lapzártájakor történt, hálásak vagyunk Dr. Géher Pál Professzor Úrnak, hogy nagyon gyorsan készített egy magyar nyelvű betekintést, amely lapunk következő oldalán olvasható.
Purgel Zoltán főszerkesztő

 

A Pillangó magazint a mai napon (2019. május 9.) feladtuk postán Aktív I. és Támogató I. Tagjainknak, Partnereinknek és az írások Szerzőinek. A borítékba beletettük a Reumatológia mindenkinek magazin két legújabb lapszámát is. 

Aktív II. és Támogató II. Tagjaink megtekinthetik weblapunkon ide kattintva, vagy a Tagjaink számára fenntartott Facebook csoportunkban. Aki Tagja szeretne lenni a Magyar Lupus Egyesületnek, ide kattintva tud belépni online.

 

 

 

Dr.Info hírek

A hírcsatorna nem található.

Angol nyelvű hírek

Weborvos hírek

Bejelentkezés tagoknak

Egyes tartalmakhoz csak a Magyar Lupus Egyesület érvényes tagsággal rendelkező tagjai tudnak hozzáférni. Ha az Egyesület tagja vagy, kérjük jelentkezz be itt a regisztrációkor (tagbelépéskor) megadott adatokkal.

Legyél a Magyar Lupus Egyesület tagja!
Tagdíjad rendszeres fizetésével támogatod azt a közhasznú civil szervezetet, amelyik a Te ügyedet képviseli. Ezen kívül tagjaink hozzá tudnak férni a csak tagok számára elérhető egyedülálló videó tartalomhoz és szolgáltatásokhoz.
Tagbelépés itt

Lupusszal élők

Csatlakozz a Lupusszal élők zárt Facebook csoportunkhoz. Csatlakozáskor ne felejts el válaszolni a feltett kérdésekre. 

Fotókiállítás

A „Lupusz - Ahogy én látom” című fotópályázat képei.

Fotókiállítás

Reklám

Legutóbbi bejegyzés a Társalgóban

 • 2018. May 30. | 13 óra 03 perc

  2016-ban állapították meg az SLE-t. Azóta szedem az Imuran 50 mg napi kettő ill. most napi három tablettát és a Medrolból napi 16 mg amit 24 mg-ról csökkentettek.Fizikális tüneteim nincsenek.Kérdésem lenne hogy hogy van -e olyan vérvételi lehetőség ami kimutatja hogy az autoimmun betegség fent áll-e vagy milyen mértékben.

Tovább a Társalgóba

Keress bennünket a Facebookon is!

Legfontosabb kérdések és válaszok a lupuszról

Bankkártyás támogatás

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Összeg:
Lap tetejére
×
Állj mellénk!

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Köszönjük!

 

×
Legyél tagunk!

Legyél az 1993-ban alakult Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület tagja!

Tagdíjad rendszeres fizetésével támogatod azt a közhasznú civil szervezetet, amelyik

a Te ügyedet képviseli.

Ezen kívül tagjaink hozzá tudnak férni a csak tagok számára elérhető egyedülálló videó tartalomhoz és szolgáltatásokhoz. 

Tagbelépés