Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Szeptemberi találkozónkról

Szeptember 29-én volt a legutóbbi találkozónk, megszokott helyünkön, az ORFI Lukács Klubjában.
13 órakor az egyesület életében történt változásokról számoltam be, majd 14 órakor megtartottuk közgyűlésünket. Az első napirendi pontunk a lakcímváltozásom miatti alapszabály módosítás volt. Az új alapszabályt a közgyűlés egyhangúlag elfogadta. Második napirendi pontunk az alelnök választás volt. A közgyűlésen jelentkezett Mártaszéki Ferencné, akit a közgyűlés egyhangúlag nyílt szavazással a Magyar Lupus Egyesület alelnökének választott. Harmadik napirendi pontunk a 2008. évi tagdíj összegének meghatározása volt. Én a jelenlegi 1800 Ft-os éves tagdíj emelését javasoltam 2500 Ft-ra. Kisebb egyeztetés után, a körülményeket figyelembe véve egyhangúlag megszavaztuk a tagdíj emelését 2500 Ft-ra. Negyedik napirendi pontunk tiszteletbeli tagságok odaítéléséről szólt. A közgyűlés egyhangú döntéssel tiszteletbeli tagságra javasolta Dr. Bakay András főorvos urat, Dr. Vikongál Norbert docens urat, Dr. Müller Veronika adjunktusnőt és Prof. Dr. Magyar Pál egyetemi tanárurat. (A tiszteletbeli tagság akkor jön létre, ha a nevezett a tagbelépési nyilatkozat aláírásával elfogadja a felajánlott tiszteletbeli tagságot.)
15 órakor kezdődött Dr. Kiss Emese docensnő előadása „A lupuszról sok szemközt” címmel. Diavetítéssel egybekötött, tartalmas előadást láthattunk és hallhattunk.
Dr. Kádár János főorvos úr a Szent László Kórházból jött el hozzánk, s „Az SLE okozta belső szervi károsodások, a gyógyszeres kezelés lehetőségei” címmel tartotta meg előadását. Főorvos úr a „betegek nyelvére lefordítva” válaszolt feltett kérdéseinkre.
Köszönet mindkét előadónknak, a kiemelkedően színvonalas előadásokért!
A közel 5 órásra sikerült találkozónkról sok pozitív visszajelzést kaptam. Sokkal többen el tudtak jönni szombati napokon, mint a keddi napokon. Én úgy gondolom, hogy a szombati napok mellett kell „letennünk a voksokat”. A két előadásról videófelvétel is készült, melyet hamarosan publikálunk honlapunkon, valamint aki kéri, DVD-n el tudjuk hozzá juttatni.
Következő találkozónk terveim szerint december elsején lesz. (A helyszín és az előadók pontosítása még folyamatban van, november elején meghívót fog mindenki kapni.)


Alelnök választás


Dr. Kiss Emese docensnő előadása
„A lupuszról sok szemközt” címmel.


Dr. Kádár János főorvos úr előadása
„Az SLE okozta belső szervi károsodások, a gyógyszeres kezelés lehetőségei” címmel

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató